Tu poți salva pădurea. Implică-te!

Pădurile sunt esențiale pentru viața și bunăstarea noastră și pentru sănătatea ecosistemelor de care depindem.
Totuși, pădurile din România sunt amenințate de tăieri ilegale, practici forestiere iresponsabile, o legislație slabă și o proastă aplicare a legii.
De aceea trebuie să acționăm acum și să raportăm orice indicii ale unor posibile activități ilegale, înainte ca pădurile să dispară de tot din viața noastră.

TRIMITE O SESIZARE

Cum identifici o tăiere ilegală?

Deși multe nereguli indică doar neconformități procedurale amendabile, sunt câteva indicii care pot sugera tăieri ilegale. De aceea este bine să le documentăm pe toate pentru a trimite o sesizare Gărzii Forestiere.

Descoperă indiciile

Cum faci o sesizare?

Ca să oferim informații și indicii relevante Gărzii Forestiere este important să documentam cât mai bine situația pe care o întâlnim.

AFLĂ MAI MULTE

FII PARTENERUL NOSTRU

Voluntarii sunt o componentă esențială pentru protejarea pădurilor.Fie că participi la un protest de masă sau unul mai inedit sau ești „creierul operațiunii” în cadrul unui festival, munca ta este valoroasă și apreciată,așa că avem nevoie de tine!

Cum devin voluntar?

Susține protejarea pădurilor virgine

Cele mai vaste păduri virgine și cvasivirgine din zona temperată a Uniunii Europene se găsesc în Carpații românești. Semnează petiția pentru protejarea a ceea ce a mai rămas din aceste ecosisteme extraordinare și pentru o administrare responsabilă a tuturor pădurilor.

Vreau să semnez

TOATE SESIZĂRILE

148 / 03.07.2017

Siriu, Buzau

Cioate nemarcate, Parchet fără semne de delimitare, Drum de acces nemarcat, Parchet fără panou i

147 / 03.07.2017

Siriu, Buzau

Cioate nemarcate, Parchet fără semne de delimitare, Drum de acces nemarcat, Parchet fără panou i

146 / 01.07.2017

Păltiniș, Sibiu

Cioate nemarcate, Arbori alterați mecanic, Lemn abandonat , Cioate cu înălțime >1/3 din diametru

144 / 28.06.2017

Darlos, Sibiu

Cioate nemarcate, Tăiere la ras > 1HA, Parchet fără panou informativ

140 / 05.06.2017

Caineni, Valcea

Drum de colectare realizat pe un versant cu înclinație >25°, Albie de râu folosită ca traseu de

139 / 04.06.2017

Arieseni, Alba

Cioate nemarcate, Cioate nemarcate și acoperite, Parchet fără semne de delimitare, Drum de colect

    DESPRE NOI

    salvezpadurea.ro este un proiect care face parte din campania Greenpeace de protejare a pădurilor României. Am lansat acest instrument pentru a oferi tuturor celor preocupați de soarta pădurilor șansa de a se implica concret în protejarea lor.

    Greenpeace România desfășoară o campanie națională pentru protejarea și administrarea responsabilă a pădurilor, deoarece suntem convinși că fără păduri sănătoase și prospere, pământul nu poate susține viața.

    Pentru viitorul pădurilor din România, Fundația Greenpeace propune crearea unei ample rețele de arii protejate conectate de coridoare ecologice, o administrare responsabilă, precum și valorificarea și consumul responsabil de produse forestiere.